Skip to main content

Gillar att ro iland en försäkringsskada

Hallå där Jenny

Hur länge har du jobbat på SOP?

Jag började i januari 2018, så jag är inne på femte året nu.

Vad hade du jobbat med tidigare?

Jag var på ett företag som heter Mastec där jag byggde maskiner för Tetrapak, och installerade även kablageskåp på maskinerna. Jag var anställd via ett bemanningsföretag och en dag sa jag till min chef att nu ville jag göra något annat. Eftersom jag hade en utbildning i Media Management från Linnéuniversitetet i Kalmar, och hade läst ekonomi och ledarskap, ville jag jobba mer med den typen av arbetsuppgifter. Då tipsade han mig om en tjänst på ett företag i Sisjön som hette SOP. ”som jag tror skulle passa dig perfekt”. Jag hade aldrig hört talas om företaget tidigare, men det visade sig att flera av mina vänner följde SOP på Instagram. Så det var ju lite roligt. Jag fick komma på intervju innan jul, fick jobbet och började i januari. Då som administratör med framför allt olika kontorsuppgifter, men allteftersom jag lärde mig fler delar av företaget, som butik, lager och inköp, blev jag blev snabbt som en spindel i nätet. 

En bra erfarenhet från min tid på Mastec var framför allt den sociala biten – att kunna prata  och samarbeta med olika typer av människor. Jag är också bra på att se möjligheter, vilket är till nytta då man skapar idéer tillsammans med kollegor och kunder och ser potential i det som kommer in till oss.

Vilket är ditt ansvarsområde på SOP?

Jag är vice VD på SOP och ansvarar för personalen, kontoret, inköp, avtal och kontakt med leverantörer. Det är ett väldigt varierande arbete och ingen dag är den andra lik.

När tycker du det är extra roligt på jobbet?

Det är väldigt mycket som är roligt på jobbet. Men jag skulle nog säga att det ändå är att jobba med försäkringsskador, särskilt företagsförsäkringar som ofta består av större partier. Att jobba med hela förloppet; planera, hämta hem och få ut i butik. Att få till en smidig arbetsgång och ro iland det hela utan att behöva kassera så mycket – då känns det extra roligt.

Jag älskar även att prata med kunder om vad de ska göra med det de köper. Till exempel att sätta ihop ett nytt bord av en lös bordsskiva och ett underrede som de har sedan tidigare. Eller att köpa en lampfot som saknar skärm och sätta ihop till en egendesignad lampa.  Våra kunder är enormt kreativa!

Minns du någon särskild skavank eller roligt påfund som har hänt när du har jobbat här?

Ett speciellt minne jag har är när vi fick in löparskor i mängder! Det var bra märken och varierande storlekar. Då sprang vi oss svettiga mellan lager och butik för att hålla i gång prismärkning och larmning samt ge den bästa servicen åt kunderna. Högt tempo och nöjda kunder ger en enorm kick!

Har du något bra återanvändningstips?

Jag gillar att gå på loppisar och och hänga på auktionssajter, att se potential i saker som finns där. Att ge ett föremål ett längre liv genom att fräscha upp eller göra om det till något annat. Så det skulle jag gärna vilja tipsa andra om, att använda sin kreativitet och fantasi att skapa något unikt av sådant som redan finns. Och på så sätt minska på klimatavtrycken.