Skip to main content

Gillar kreativa kunder som skapar något eget

Hallå där Jocke!

Hur länge har du jobbat på SOP?

Jag började här för två år sedan. Då kom jag från restaurangbranschen och dessförinnan jobbade jag som charkuteribiträde i Saluhallen. Viktiga erfarenheter jag tar med mig från båda yrkena är kundmötet och servicen. Men också att jobba under stress och att ingen dag är den andra lik. Något som jag trivs med!

Vilket är ditt ansvarsområde?

Jag ansvarar för våra sociala medier och för kassan, dvs att räkna och registrera dagskassan i systemet.

Vad gäller sociala medier, så är vi ju flera som hjälps åt att lägga ut poster på de skavanker vi får in. Från början fanns ingen som var ansvarig. Jag tyckte det var roligt och hade ett stort intresse så det blev att jag ofta gjorde det och hittade på lite roliga grejer. Så då fick jag frågan om jag skulle vilja ha det som mitt ansvarsområde. Det känns både roligt och utmanande, då det ofta är en balansgång i att lägga ut ”rätt” poster. Både att välja ut intressanta föremål och att visa deras skavanker på ett bra sätt. Det blir också ofta en interaktion med följarna genom att besvara deras kommentarer.  

När tycker du det är extra roligt på jobbet?

Jag gillar när det är puls. När det är mycket folk och rörelse. När det händer grejer och det är mycket att göra.

Minns du någon särskild skavank eller roligt påfund?

Inte någon specifik skavank. Men jag gillar när kunderna är kreativa och skapar något eget av en skavank som de köpt av oss. Till exempel om en kund köper en mediabänk som saknar ben och sätter på andra ben, som man kanske redan hade hemma eller köpt någon annanstans. Och att man sen hör av sig och skickar in bilder som visar hur det blev. Det tycker jag känns jättebra. Eftersom återbruk är vår grej så blir ju detta verkligen win-win!

Har du någon dold talang?

Jag har en podd tillsammans med min syster. Eftersom vi båda är homosexuella så kallar vi podden ”En gay i taget”. Det var något som vi hade pratat om ganska länge och så bestämde vi oss och drog i gång i maj förra året. Vi gör ett avsnitt i veckan där vi diskuterar HBTQ-relaterade ämnen och är nu inne på andra säsongen.