Skip to main content

SOP-edition är både återbruk och unik design

Hallå där Philip!

Hur länge har du jobbat på SOP?

Jag har jobbat här i lite mer än tre år. Innan dess jobbade jag i eventbranschen och som monterbyggare. Erfarenheter från den tiden som jag har nytta av på SOP är att vara flexibel och att jag var van vid att montera allt möjligt. Det är ju något som vi gör mycket här. Fixar och monterar ihop saker alltså.

Vilket är ditt ansvarsområde?

Jag är lagerchef vilket innebär att jag servar butiken med varor från våra olika lager. Allt från att köra lastbil och truck till att packa upp och montera.

När tycker du det är extra roligt på jobbet?

Jag gillar när vi får in transportgods, dvs gods från olika transportbolag. Sådant som vi kallar övertaligt gods, vilket innebär att det kan vara gods som kommit på avvägar eller blivit transportskadat på olika sätt. Det är en slags hatkärlek, för man vet aldrig i förväg vad det är. Det kan bli allt från julafton till ett parti skrot. Det är alltid spännande!

Minns du någon särskild skavank eller roligt påfund?

En gång fick vi in ett Spa-bad som hade stått väldigt länge på ett lager. Det var begagnat och var väldigt smutsigt, ja det kändes faktiskt ganska äckligt. Vi var osäkra om vi ville ta hand om det över huvud taget. Men vi testade att lägga ut det för en billig peng, och det blev nedringda av folk som ville köpa det. Det tycker jag är ett bra exempel på hur saker kan få en andra chans.

Det är också roligt när vi sätter ihop egna möbler av olika delar, det vi kallar för SOP-edition. Vi fick till exempel in en väldigt speciell display för skor som vi byggde om till två fräcka bord. Sådant är också väldigt uppskattat av kunderna, det blir både återbruk och unik design.

Har du något bra återanvändningstips?

Oj, det finns så mycket man kan göra… Men generellt skulle jag vilja uppmana till att inte bara se på priset och befintligt skick, utan även använder sin fantasi och ser potentialen i ett föremål. Vad kan detta bli om jag är beredd att bygga om eller fixa lite? Att vara lite kreativ och finurlig och tänka utanför boxen!