Skip to main content

Trivs med ett högt tempo

Hallå där Kasia!

Hur länge har du jobbat på SOP?

Jag började jobba extra här förra sommaren, och blev sedan fast anställd i höstas. Tidigare har jag bland annat jobbat på Kapp Ahl och på en förskola. På Kapp Ahl var jag ansvarig för att hålla fint i butiken och att prismärka, vilket jag också gör här. En bra erfarenhet som jag tar med mig från förskolan är att vara tydlig. Det vill säga att det är viktigt att varan syns tydligt i skyltningen för att fånga kundens intresse.

Vilket är ditt ansvarsområde?

Ja, förutom att sälja så ansvarar jag för att butiken ser bra ut. Det är ett väldigt roligt och omväxlande arbete som innebär allt från att skylta om och plocka undan sådant som hamnat fel, till att larma och prismärka varor. Och eftersom jag är en flexibel person så passar det mig mycket bra.

När tycker du det är extra roligt på jobbet?

Det är som sagt ett väldigt omväxlande arbete, så varje dag kan se olika ut. Så jag skulle därför vilja säga att det är extra roligt på jobbet varje dag. Men kanske särskilt när det är mycket folk i butiken och ett högt tempo. Då känns det extra roligt att kunna hjälpa kunderna.

Minns du något särskilt påfund som har hänt när du har jobbat här?

Det var i höstas när vi hade köpt upp rökskadade partier med kolonialvaror efter en brand. Folk var som galna och stod i långa köer för att köpa till exempel blöjor.

Har du någon dold talang?

Min hobby är att göra keramik. Jag tar ofta med min dotter eller mina vänner till verkstaden.  Där kan vi tillbringa flera timmar med att skapa. Det kan bli skålar, tallrikar, ljusstakar och andra bruksföremål. Jag gillar bäst att ”tumma ut” föremålen, inte dreja, och därefter måla dem. Resultaten ger jag sedan bort i present eller behåller själv.